Skozi rdečo

8-letnik si je od mamice spet "sposodil" avto! Tokrat naj bi golfa pognal do 180 km/h

G.G.
23. 8. 2019, 19.37
Posodobljeno: 23. 8. 2019, 19.44
Deli članek:

Prefrigani osemletnik je le dva dneva po nočni vožnji spet sedel za volan maminega golfa.

Profimedia
Fotografija je simbolična
Prvič je njegova odisejada trajala 8 kilometrov, drugič je zvozil 50 kilometrov.

Nemški policisti se niso zmotili in javnost pomotoma seznanili s starim sporočilom. Gre za nov podvig pobalina iz mesta Soest v nemški zvezni državi Vestfalija-Porenje.

V noči na sredo je golfa z avtomatskim menjalnikom pognal po avtocesti proti Dortmundu. Pri hitrosti 140 kilometrov na uro, če mu verjamemo, naj bi se malce prestrašil in zapeljal na počivalšče ter vklopil vse štiri smernike. Tam je počakal na mati in policijo.

8-letnik staršem ukradel avto in po nemški avtocesti divjal s 140 kilometri na uro

Ujeli naj bi ga na radar

V zgodnjih petkovih urah si je spet zaželel hitrosti. Ni še znano, zakaj ni mati bolj skrbno spravila ključev, a fant jih je zagrabil in se zapeljal v toplo noč. Tokrat je šel dlje in hitreje.

Priče so klicale policijo in sporočile, da so za volanom golfa opazile mladoletnika. Drvel je po avtocesti proti Dortmundu. Na obvoznici je v prevozil več rdečih luči, nato pa spet zapeljal izven mesta v smeri Kölna. Vožnjo je zaključil na počivališču Lichtendorf, kjer je trčil v prikolico parkiranega tovornjaka. Pri trku se ni poškodoval.

Ponosen na svoj podvig je policistom zaupal, da je golfa pognal do hitrosti 180 kilometrov na uro. Süddeutsche Zeitung poroča, da naj bi ga tokrat ujela kamera stacionarnega radarja na avtocesti. Ga bo ujela na laži?

Policisti so medtem oglobili lastnika golfa, fanta pa predali v roke psihologov, s katerimi se bodo morali pogovoriti tudi njegovi starši.