Okrutna mati na sodišču

Nastopala po televiziji in objokavala usodo svojih otrok. V resnici pa je sama mučila otroke in prejemala denarno pomoč

R.T.
22. 8. 2019, 10.51
Posodobljeno: 22. 8. 2019, 11.01
Deli članek:

49-letna Nemka Maike B. je med letoma 2010 in 2016 s prevaro prišla do 140 tisoč evrov, meni tožilstvo v Lübecku. Okrutno je izkoriščala svoje otroke.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Metode obtožene matere so bile izprijene. Danes 10, 15, 17 in 18 let stare otroke je prisilila, da so po več ur dnevno sedeli na invalidskem vozičku. Povsem zdravi otroci so postopno razvili določene telesne hibe, neizmerno pa je bilo tudi njihovo psihično trpljenje. Mati jim je zabičala, da morajo sedeti na invalidskem vozičku, saj bodo sicer zboleli za kar najhujšimi boleznimi, med drugim bodo postali paraplegiki. Otroci so z leti začeli verjeti, da imajo težko bolezen.

Mati jih je večkrat peljala k zdravnikom. Ti so ugotovili le manjše nepravilnosti v njihovem fizičnem razvoju. Zdravniške izvide je pokvarjeno ženšče ponaredilo in jih poslalo do pristojnih uradov, ki so ji nato odobrili denarno pomoč za skrb »napol invalidnih otrok«. V šestih letih je tako Maike B., ki je »kalvarijo« svojih otrok opisovala tudi v televizijskih in radijskih oddajah, prejela okoli 140 tisoč evrov.

Najstarejša hči se je uprla

V začetku tedna se je na sodišču v Lübecku začelo sojenje. Prva je pričala 27-letna hči obtožene. Pod prisego je dejala, da je tudi njo mati prepričevala, da ima hude težave s hrbtenico in da mora nujno sedeti na invalidskem vozičku. Hči se ni pustila prepričati in se je kot najstarejša od otrok kmalu odselila.

Prevaro so pristojni razkrili šele leta 2016. Okrutni materi so medtem vzeli otroke in jo poslali v pripor.