Osem kilometrov

8-letnik staršem ukradel avto in po nemški avtocesti divjal s 140 kilometri na uro

S.R.
21. 8. 2019, 18.49
Posodobljeno: 21. 8. 2019, 19.14
Deli članek:

Osemletnikova peklenska vožnja po avtocesti proti Dortmundu se je brez pretirane drame končala na enem od počivališč.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nek mladi Nemec, ki ima za pasom komaj osem let, je ponoči staršem ukradel osebno vozilo in se pognal po avtocesti proti Dortmundu. Po navedbah policije je imel težko nogo, saj je vozil s kar 140 kilometri na uro, poroča BBC. Na počivališču, kjer je prižgal vse štiri smernike in za nameček za vozilom postavil varnosnostni trikotnik, ga je v nočnih urah našla mati. Na tem mestu je treba omeniti, da je bil avtomobil znamke VW Golf opremljen z avtomatskim menjalnikom, a gre vseeno za svojevrsten dosežek. 

»Zaželel sem si le malo vožnje,« naj bi dejal policistom, ko so prispeli na prizorišče, nato pa naj bi se mu po licih vlile solze. Celotna drama se je sicer začela približno 25 minut po polnoči v kraju Soest, ko je na policijo poklicala zaskrbljena mati in jim pojasnila, da se je z dvorišča z družinskim avtomobilom odpeljal osemletni sin. Mladenič za volanom ni sedel prvič, saj naj bi se po zasebnem posestvu z avtomobili vozil že pred to pustolovščino, vešč pa naj bi bil tudi vožnje z gokarti in avtomobilčki za zaletavanje v zabaviščnih parkih. 

In njegov odgovor na vprašanje, zakaj je po osmih kilometrih vožnje ustavil? Postalo mu je slabo. V podvigu se sicer nihče ni poškodoval, deček pa prav tako ni poškodoval vozila ali povzočil kakšne druge materialne škode.