Tragedija v Kanadi

FOTO: Spečega glasbenika iz šotora izvlekel grizli in ga odvlekel v gozd, ni mu bilo pomoči

S.R.
21. 8. 2019, 17.01
Posodobljeno: 21. 8. 2019, 17.07
Deli članek:

44-letni glasbenik jo je mahnil v divjino, da bi tam snemal zvoke narave. Doletela ga je kruta smrt.

Facebook/Julien Gauthier
Julien Gauthier je rad snemal zvoke narave.

Francosko-kanadski glasbenik in skladatelj Julien Gauthier je spal v svojem šotoru na obrežju reke Mackenzie v kanadskem odročnem Severozahodnem ozemlju, ko ga je nenadoma napadel grizli, ga zagrabil in zvlekel v gozd, kjer ga je pokončal.

V neokrnjeno naravo se je skupaj z biologinjo Camille Toscani podal s kanujem. Usodni dan je prišel po dveh tednih potovanja, pri čemer je Toscanijeva dogajanje videla na lastne oči, a je lahko samo opazovala, ko je telo glasbenika skupaj z medvedom izginilo v goščavo. Vse skupaj se je zgodilo sredi noč, biologinja pa je na grozo opozorila drugo skupino turistov, ki so nato s pomočjo radijskega lokatorja opozorili reševalce. Gauthierovo truplo so našli naslednji dan. 

Po ocenah lokalnih oblasti na obsežnem Severozahodnem ozemlju živi nekje med 4000 in 5000 grizlijev. Medvedi so v Kanadi lani ubili tri ljudi. Na območju ozemlja Nunavut je avgusta lani polarni medved ubil nekega lovca, nato pa je novembra na ozemlju Jukon grizli ubil neko žensko in njenega komaj 10 mesecev starega otroka.