Našli njegovo negibno telo

Lucasa so iskali več dni, družini pa so sporočili tragično vest

R.T.
21. 8. 2019, 13.29
Posodobljeno: 22. 8. 2019, 07.55
Deli članek:

V soboto popoldne je Lucas Dobson padel v reko Stour v britanskem okrožju Kent. Dečka je iskalo več kot 200 prostovoljcev, včeraj pa so z iskalno akcijo zaključili, našli so namreč dečkovo truplo.

Facebook
Lucas Dobson

Spomnimo:

Družina Dobson se je odpravila na izlet. 6-letni deček je v soboto okoli 13.20, potem ko je želel stopiti s pomola na čoln, padel v reko Stour. Za njim so se pognali oče Nathan in druga dva moška, vendar pri reševanju niso bili uspešni, močni rečni tok pa je šestletnika odnesel. Čeprav je Lucas za seboj imel nekaj plavalnih ur, pa je mama Kirsty Furze prepričana, da je bil »preveč prestrašen, da bi storil karkoli«.

Takoj so organizirali iskalno akcijo. Poleg potapljačev in 100 delavcev urgentnih služb je Lucasa iskalo še 200 prostovoljcev. V pomoč so jim bili droni, podvodne kamere, tudi iskalni psi. Bali so se najhujšega, upanja je bilo vedno manj. Po štirih dneh iskalne akcije pa so danes odkrili dečkovo negibno telo, piše Dailymail.

Čeprav starši še niso identificirali trupla, so britanski policisti povedali, da gre najverjetneje res za šestletnega dečka, družino pa je tragedija povsem zlomila. Policisti so se zahvalili vsem, ki so pomagali pri iskanju in izpostavili, da so tudi družinski člani, kljub težkim trenutkom, hvaležni vsem.