Za otroke nevarna ulica

VIDEO: Takšno razdejanje je povzročil pobegli divjak! Prebivalci ljubljanskega naselja Slape ogorčeni

G.G.
20. 8. 2019, 10.44
Posodobljeno: 20. 8. 2019, 11.17
Deli članek:

Policisti še iščejo podivjanega voznika, ki je v ponedeljek popoldne na lokalni cesti v ljubljanskem naselju Slape ril po dvorišču, trčil v drevo in še v betonsko korito.

Bralec Jan
Z aroso je "skočil" na dvorišče in trčil v drevo in mu olupil lubje.

Policisti so sporočili, da je voznik avtomobila znamke Seat arosa, nekoč izjemno priljubljenega prikupnega avtomobilčka, na cesti, kjer je omejitev 30 kilometrov na uro, prehiteval drug avtomobil, ga oplazil in divjal dalje. V ovinku je izgubil nadzor nad aroso, zapeljal je s ceste na dvorišče in trčil v drevo ter nato še v betonsko korito. Del tega korita je nato odletel in poškodoval še parkirano vozilo Renault megane.

Na srečo so jo vsi udeleženi odnesli brez poškodb. Voznik arose je zbežal s kraja nesreče. Policisti ga še iščejo, kmalu pa ga bodo tudi izsledili in mu izstavili račun za divjanje, ki ogroža tudi lokalno prebivalstvo.

»Samo čakamo, kdaj bomo s ceste pobrali kakšnega otroka«

In prav včerajšnja nesreča je dodatno razburila lokalni živelj. Po tej ulici namreč vsakodnevno hodijo otroci v šolo. Hitrost na Vevški cesti in ulici Slape je sicer omejena na 30 kilometrov na uro, na kar se nekateri, kot zgornji povzročitelj prometne nesreče, požvižgajo. »Ležeč policaj je samo eden in to ta, ki je ta avto iz članka ponesel k našim sosedom na dvorišče, kjer se igrajo tudi moji otroci,« je akutne težave na tej cesti opisal eden od prebivalcev. K večji varnosti ne prispeva niti pločnik, saj gre za povozni tip pločnika, po katerem brzijo nevestni vozniki.

Prebivalci so pristojne nedavno že prosili za nadzor prometa, a je bil ta opravljen med počitnicami, dopoldne ob 9. uri, ko ni bilo šolarjev in tudi voznikov ni bilo veliko.

Trenutni zaključek, z besedami nejevoljnega prebivalca: »Samo čakamo, kdaj bomo s ceste pobrali kakšnega otroka.«