Črna kronika

FOTO: 26-letnica priznala, da je v pajkicah »švercala« aligatorja

R.T.
19. 8. 2019, 20.35
Posodobljeno: 19. 8. 2019, 20.39
Deli članek:

Na sodišču se je znašla, ker je iz naravnega rezervata odnesla 30 centimetrov dolgega aligatorja, ki ga je skrila v pajkice, ter 41 želv, ki so se morale zadovoljiti z njenim nahrbtnikom.

Charlotte County Sheriff's Office
Ariel Michelle Marchan Le Quire

26-letna Ariel Michelle Marchan Le Quire in njen prijatelj Michael Clemons sta maja lani v bližini mesta Punta Gorda na Floridi naletela na rutinsko kontrolo prometa. Z Michaelom, ki je sedel za volanom, sta policistom natvezila, da sta v bližnjem podhodu nabirala kače in žabe, a jima niso nasedli. Med pregledom vozila so najprej v nahrbtniku našli 41 želv. Da je bila ironija še večja, je bil nahrbtnik poslikan z motivom znanih junakov iz stripa o Ninja želvah. Kot so ju policisti vprašali, če bi »prijavila« še kaj drugega, je Ariel izpod pajkic izvlekla 30-centimetrskega aligatorja. 

26-letnica je zdaj na sodišču priznala, da je imela pri sebi »ameriškega aligatorja, več kot eno želvo na dan ter da je prevažala več kot eno želvo oziroma želvje jajčece in posedovala tudi želvo mehkoščitko.« Sodnik ji je prisodil šestmesečno pogojno kazen in 200 ur družbokoristnega dela. Ob tem mora floridski Agenciji za ribe in prostoživeče živali »donirati« 500 ameriških dolarjev (451 evrov). Njen pajdaš svoje zgodbe na sodišču še ni zaključil.