Streljanje ob slovenski meji

V kasarni v Radgoni vojak ustrelil svojega kolega

S.R.
19. 8. 2019, 17.36
Posodobljeno: 19. 8. 2019, 19.43
Deli članek:

V kasarni streljaj čez slovensko-avstrijsko mejo je danes opoldne odjeknil strel. Avstrijski vojak je huje poškodoval svojega sodelavca.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Krogla, ki jo je v kasarni v Radgoni (Bad Radkersburg) na avstrijskem Štajerskem iz svoje službene pištole izstrelil vojak, je v medenico zadela njegovega 20-letnega kolega, ki je stal v bližini, poročajo avstijski mediji. Bil je »čist strel,« krogla je namreč izstopila na drugi strani njegovega telesa, zato naj njegovo življenje ne bi bilo ogroženo. Poškodbe so vseeno hude. 

Incident se je zgodil ob približno 11.30 uri, vzrok in okoliščine nesreče zaenkrat še niso znane, a so oblasti že sporočile, da ni šlo za namerno dejanje. Krogla je bila izstreljena iz pištole Glock 17 oziroma P80 z naboji kalibra 9 milimetrov. Poškodovanega vojaškega novinca je na kraju oskrbelo zdravniško osebje, nato pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Gradcu. Preostalim vojakom, vključno s strelcem, so nudili psihološko pomoč, še poročajo avstrijski mediji. Preiskava nesreče še poteka.