Top flop tedna

Pijan trčil v konja, »zadet« v Luki Koper, tatinske socialne delavke ...

S.S.
19. 8. 2019, 21.30
Deli članek:

JAGODNI IZBOR Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Z rezultatom alkotesta se ni strinjal, strokovni pregled pa odklonil (fotografija je simbolična).

10 Na Ravnah na Koroškem je nekdo vlomil v prostore veterinarske postaje. Pogrešajo prenosni računalnik, nekaj zdravil in dietne izdelke živalske prehrane.

9 Koprski policisti so obravnavali pretep v lunaparku. V lase si je skočilo šest ljudi iz Ljubljane in Kočevja, neuradno cigani, zoper dva pa so policisti odredili hitri postopek po zakonu o javnem redu in miru.

8 Na Vranskem je nekdo vlomil v skladišče podjetja in ukradel več volanskih obročev z zračnimi blazinami ter več avtoradiev.

7 V Gorajtah je neznani storilec vlomil v prostore »športnega objekta«. Lastnik pogreša električni podaljšek.

6 V Kranju je rahlo pijan voznik (0,36 mg/l) trčil v konja. Žival je oskrbel veterinar, voznika pa bodo primerno oglobili policisti.

5 V Portorožu so policisti obravnavali voznika, italijanskega državljana, ki je skozi mesto, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, dirkal s 150 km/h. Možakarju so potem policisti pod nos pomolili še alkotest, ki pa ga je odločno odklonil. Svoja ravnanja bo Italijan lahko pojasnil pred pristojnim sodnikom.

4 Na območju Šmarja pri Jelšah so do oškodovanke pristopile tri neznanke in ji natvezle, da so socialne delavke. Oškodovanka je posumila, da je nekaj narobe, in jim zagrozila, da bo poklicala policijo, zaradi česar so ženske hišo zapustile, ukrasti pa niso uspele ničesar.

3 V Izoli je nekdo iz avtokampa ukradel dve vzmetnici, kindle za branje, manjši nahrbtnik, v katerem je bila kamera, brezžični zvočnik, polno nakupovalno vrečko in sončna očala. Škode je za 700 evrov.

2 V okolici Črnomlja je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša radijski sprejemnik in motorno žago.

1 V Luko Koper je pripeljal voznik tovornjaka, ki je kazal očitne znake omamljenosti. Zaposleni so poklicali policiste, ki so z moškim opravili hitri test za mamila, ki je pokazal prisotnost kanabisa in metamfetaminov, zato je bil sumljivcu odrejen še strokovni pregled v izolski bolnišnici. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.