19-letnik je sedel za krmilom mopeda dubrovniških registrskih oznak in se z 18-letno sopotnico peljal iz smeri Dubrovnika proti Sustjepanu. V nekem trenutku je izgubil oblast nad motornim kolesom in trčil v hrib ob cestišču. Takoj po trku sta voznik in njegova sopotnica padla z mopeda, medtem ko se je vozilo nenadzorovano premikalo po vozišču.

Voznik je umrl na kraju nesreče, medtem ko ima sopotnica lažje poškodbe. Oba pa naj bi, po podatkih omenjenega portala, nosila zaščitni čeladi.

Življenje je izgubil 19-letni Andro Zarač, ki se je vračal z malonogometnega turnirja, v klubu MNK Square Dubrovnik pa so na svojem facebook profilu, izrazili sožalje družini. 

Kot je objavil lokalni hrvaški medij DuList, pa je do nesreče najverjetneje prišlo zaradi zastoja srca. "Igral je na turnirju v Kantafigu in se po koncu usedel na motor. Previsoka hitrost ni bila težava, z motorja se je zrušil zaradi srčnega zastoja," je povedal predsednik kluba MNK Square Željko Raguž.

Zarač je veljal za enega najbolj nadarjenih igralcev futsala v svoji generaciji, bil je tudi mladi hrvaški reprezentant, poroča Ekipa24.