Obležala v kadi

Osumljenec za umor visoko noseče 31-letnice v primežu policije

S.R.
18. 8. 2019, 14.23
Posodobljeno: 18. 8. 2019, 14.27
Deli članek:

Avstrijska policija je identificirala osumljenca za umor visoko noseče 31-letnice, ki so jo v noči na soboto našli mrtvo v kadi.

Reuters
Fotografija je arhivska.

O pošastnem umoru v Beljaku na avstrijskem Koroškem, kjer je v kadi v stanovanju obležala 31-letnica, ki je bila v devetem mesecu nosečnosti, smo že poročali.

Ženska, ki bi se morala v slabih 14 dneh veseliti svojega četrtega otroka, je bila domnevno utopljena, v času umora pa sta bila v stanovanju prisotna njena tri in štiri leta stara otroka, medtem ko je bil tretji otrok, star devet let, pri svoji babici. Čeprav policija po lastnih navedbah že razpolaga s prvimi izsledki obdukcije, natančnega vzroka smrti »iz taktičnih razlogov, povezanih s preiskavo,« zaenkrat ne želi izdati. 

Avstrijska policija je do danes iskala približno 180 centimetrov visokega svetlolasega moškega, ki ga je med begom iz stanovanja opazil zgornji sosed. Zdaj so enega osumljenca dobili v svojo pest in ga že zaslišujejo. »Imamo več osumljencev, eden od njih je v naših rokah,« je po poročanju avstrijskih medijev sporočila policija. Zaenkrat še ni znano, ali gre za moškega, ki so ga videli na kraju zločina, več pa bo pokazala preiskava.