Katastrofa v največjem turškem mestu

VIDEO: Istanbul po hudem neurju pod vodo, trgovci rešujejo, kar se da

S.R.
17. 8. 2019, 20.45
Posodobljeno: 17. 8. 2019, 20.51
Deli članek:

Obilno deževje, ki je danes zajelo Istanbul, je poplavilo več sosesk, vključno z znamenito pokrito tržnico. Umrla je najmanj ena oseba.

Reuters
Prodajalci rešujejo, kar se da.

Dele največjega turškega mesta je deževje zajelo že zjutraj, okoli poldneva pa se je znatno okrepilo, poroča tiskovna agencija Reuters. S posnetkov je razvidno, kako prodajalci na znameniti pokriti tržini, eni največjih in najstarejših pokritih tržnic na svetu, v vodi do kolen rešujejo svoje blago, medtem ko jih z vseh strani zaliva dodatna voda. 

Na evropski strani Istanbula so med tem našli mrtvega brezdomca, ki je po navdebah tiskovnega predstavnika občine umrl zaradi poplav. Pod vodo je tudi več cest po vsem mestu, vključno z delom, po katerem potekajo glavne mestne vpadnice. Poplavilo je tudi enega od podhodov v soseski Eminonu, v katerem se nahaja več prodajaln. Lastniki prodajaln so bili do pasu v vodi, medtem ko je okoli njih plavalo blago, vključno z več sto knjigami, še poroča Reuters. Po navedbah mestnega centra za odzivanje na nesreče AKOM je v najbolj prizadetih predelih na kvadratni meter padlo kar 114 kilogramov dežja.