Groza v Beljaku

V kadi našli umorjeno visoko nosečo 31-letnico, v stanovanju tudi njena 3 in 4 leta stara otroka

R.T.
17. 8. 2019, 18.53
Posodobljeno: 18. 8. 2019, 08.28
Deli članek:

Avstrijska policija je v noči na soboto v stanovanju v Beljaku našla truplo 31-letne visoko noseče mame treh otrok. Bila je umorjena, morilec pa je še vedno na begu.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Stanovalci večstanovanjske hiše v Beljaku na avstrijskem Koroškem so v noči na soboto zaradi hrupa iz enega od stanovanj na pomoč poklicali policijo. Na kraj so hitro prispele patrulje, ki pa so v kadi v stanovanju našle le še truplo 31-letnice. Policija glede na sledi in druge okoliščine sklepa, da je umrla nasilne smrti. Bila je v devetem mesecu nosečnosti, v času zločina pa sta bila ob njej njena tri in štiri leta stara otroka, poroča avstrijski Kronenzeitung. Tretji otrok, star devet let, je bil pri babici. Za vse tri otroke trenutno skrbijo v bolnišnici v Beljaku.

Moški je s kraja pobegnil peš malo po dejanju, sosedje pa so ga policistom opisali kot 170 do 180 centimetrov visokega svetlolasega moškega, ki je imel ob ušesih zabrite, po vrhu pa nekoliko daljše lase. Nosil je modro sivo kratko majico, v roki pa je držal svetlo jakno. Motiv za dejanje še ni znan, preiskava pa je v teku. Prav tako še ni znano, ali policija pozna identiteto morilca.