Zadeva odžagana roka

Abramov iz pripora: "Gre za tragikomičen postopek, aktiviran je bil mafijskozavarovalniški lobi"

S.R./STA
17. 8. 2019, 11.03
Posodobljeno: 17. 8. 2019, 11.04
Deli članek:

Tričlanski senat višjega sodišča je v zadevi odžagana roka Sebastienu Abramovu in njegovemu dekletu Juliji Adlešič potrdil podaljšanje ukrepa pripora, poroča Delo.

Mediaspeed
Višje sodišče je Sebastienu Abramovu potrdilo podaljšanje pripora.

Ljubljansko okrožno sodišče je Abramovu in Adlešičevi pripor za dva meseca podaljšalo v začetku avgusta, Abramov pa se je na ta sklep pritožil. 

"Gre za tragikomičen postopek, aktiviran je bil mafijskozavarovalniški lobi, ki je proti nama podal kazensko ovadbo samo zato, da zavarovalnicam ne bi bilo treba plačati zavarovalnin," je višjim sodnikom v pritožbi sporočil Abramov, domnevni glavni akter afere z odžagano roko. 

Vendar mu je tričlanski senat višjega sodišča sporočil, da so njegove pritožbe neutemeljene. Njemu in Juliji Adlešič je brez omahovanja potrdil podaljšanje ukrepa pripora, saj obstaja velika verjetnost, da bi dekle na prostosti z njegovo izdatno pomočjo poskušalo ušpičiti še kakšno neumnost, poroča Delo. 

Vse za odškodnino

Tožilstvo je konec julija Abramova, Adlešičevo, Tinko Huskić Colarič in Gorazda Colariča nepravnomočno obtožilo petih kaznivih dejanj poskusa zavarovalniške goljufije. 

Marca letos je odjeknila zgodba Adlešičeve, ki si je januarja odrezala levo roko. Zadnji dan julija je tožilstvo vložilo obtožnico zoper vse vpletene, saj si je po njegovem mnenju odrezala roko zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. Trdila pa je, da je šlo za nesrečo. Abramov je Adlešičevo pri petih zavarovalnicah življenjsko in nezgodno zavaroval. Če bi postala huda invalidka, bi ji skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.