Zaradi prometne nesreče sta bila na primorski avtocesti med priključkom Unec in počivališčem Ravbarkomanda proti Kopru zaprta vozni in prehitevalni pas, poroča prometno-informacijski center. Nastal je približno osem kilometrov dolg zastoj. Posledice nesreče so že odstranili.

Naprej v smeri proti morju se nato promet zgosti tudi na cesti Šmarje - Koper in naprej proti mejnemu prehodu Dragonja, kot tudi na cesti od Parecaga proti mejnemu prehodu Sečovlje. Na obeh mejnih prehodih je treba za izstop iz države čakati po približno eno uro.

Do zastojev sicer prihaja na več odsekih med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh vožnje, dodatne težave voznikom povzročajo prometne nesreče. Zaradi gostega prometa zastoji nastajajo podravski avtocesti v smeri proti Hrvaški od priključka Zakl proti mejnemu prehodu Gruškovje. Vozniki tam stojijo v štiri kilometre dolgi kolini, zaradi česar se pot podaljša za 36 minut. Dodatno je treba za prestop meje čakati več kot dve uri. Od ene do dve uri pa vozniki osebnih vozil na tem mejnem prehodu čakajo, da lahko vstopijo v Slovenijo. 

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji je zastoj dolg 2,5 kilometra in voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo, naj avtocesto zapustijo že na izvozu Jesenice-vzhod. Približno šestkilometrski zastoj je tudi na avstrijski strani predora v smeri proti Sloveniji.