Zadnji potop

Pri Rabcu iz morja izvlekli truplo. So po šestih letih našli Adama?

S.R.
14. 8. 2019, 12.51
Posodobljeno: 14. 8. 2019, 12.56
Deli članek:

Truplo, ki so ga včeraj izvlekli iz hrvaškega morja, so že odpeljali na obdukcijo, kjer bodo poskušali tudi uradno potrditi identiteto pokojnika.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

nestali.hr
Adam Beniamin Wrobel

Včeraj opoldne so iz morja pri naselju Sveta Marina v bližini Rabca izvlekli truplo moškega, ki je 50 metrov pod morsko gladino ležalo celih šest let.

Po navedbah istrske policije, jih je na truplo v morju že pred več meseci opozoril češki potapljač, ki je pojasnil še, da je na dnu morja opazil tudi dele potapljaške opreme. Policisti so doslej opravili že več iskalnih akcij, a so bile do včeraj vse neuspešne. Identitete sicer uradno še niso potrdili, a policija domneva, da gre za leta 1966 rojenega poljskega potapljača Adama Beniamina Wrobela, ki je na območju izginil leta 2013. 

Zadnji potop

Kot poroča portal glasistre.hr, je bil Wrobel takrat gost lokalnega kampa Marina, tisto usodno zadnjo soboto v septembru 2013 pa se je odpravil na potapljenje, pri čemer je uporabljal popolno potapljaško opremo. Na obali so ga ob tem čakali njegovi sonarodnjaki, ki so njegovo izginotje nato prijavili na recepciji avtokampa.

Iskalna akcija se je začela še istega dne, a so jo morali nato zaradi slabih vremenskih razmer in močnih tokov za dva dni prekiniti. Mesto, na katerem so včeraj našli posmrtne ostanke in potapljaško opremo, naj bi ustrezalo lokaciji, na kateri so poljskega potapljača iskali že leta 2013.

nestali.hr
Wrobel je pogrešan od leta 2013.