Tragedija pri sosedih

Moški umrl na ladji pri Hvaru, tudi dva otroka pristala v bolnišnici. Gre za zastrupitev s hrano?

A.S.
13. 8. 2019, 14.09
Posodobljeno: 13. 8. 2019, 15.11
Deli članek:

Danes je na svoji ladji pri Hvaru preminil italijanski državljan. Hospitalizirali so še štiri osebe, med njimi dva otroka. Kot je za spletni portal Index sporočila splitsko-dalmatinska policija, gre najverjetneje za zastrupitev s hrano.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

»Danes okoli 10.10 zjutraj je kapetan v hvarsko luko najavil vplutje ladje, na kateri je umrl moški. Štiri osebe so zaradi slabega zdravstvenega stanja odpeljali v splitsko bolnišnico,« so sporočili policisti.

Moški je umrl še pred prihodom reševalnih enot, ni mu bilo pomoči. Po informacijah portala 24sata, pa so dva otroka, stara osem in štirinajst let, v bolnišnico odpeljali s helikopterjem. Naknadno so reševalce poklicali še za dve osebi, ki sta se slabo počutili, reševalni helikopter je tudi njima priskočil na pomoč. Osebi sta v bolnišnični oskrbi na Oddelku za infekcijske bolezni v Splitu. 

Index poroča, da do zastrupitve ni prišlo na ladji, družina je namreč večerjala v znani hvarski restavraciji, zato se pojavlja sum, da so se tam tudi zastrupili. Jedli naj bi školjke.