Isti dan se je naučil plavati

V hrvaškem jezeru pred očmi mame utonil 11-letni deček, ni mu bilo pomoči

A.S.
13. 8. 2019, 07.46
Posodobljeno: 13. 8. 2019, 07.47
Deli članek:

Včeraj pozno popoldan se je v jezeru Čingi-Lingi v hrvaški občini Molve, ki spada v Koprivničko-križevaško županijo, utopil 11-letnik. Na kraj so hrvaški policisti nemudoma poslali potapljače, ki so negibno telo dečka našli ob 21.10, piše 24 sata.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Koprivničko policijo so okoli 19.30 obvestili, da je v jezeru Čingi-Lingi izginil otrok. Kljub hitremu posredovanju potapljačev in reševalnih enot, je bilo vse zaman. Dečkovo truplo so našli nekaj po 21. uri.

»Medtem ko smo opazovali labode, smo slišali krike. Deček je vpil, da se njegov brat utaplja. Dečkova mati je ihtela in govorila: 'Sedaj je bil tu, točno tukaj'. S prstom je kazala, kje je otrok izginil, njeni drugi otroci pa so na obali jokali,« je za Jutranji list povedala očividka M.K.

Po informacijah hrvaških medijev je mama 11-letnika še dolgo stala v vodi in ga iskala. »Povedala je, da se je sin danes naučil plavati in da se je potapljal s potapljaško masko,« je dodala M.K. in izpostavila, da je bila mama dveh hčerk in dveh sinov nenehno ob otrocih, ne da bi jim za trenutek obrnila hrbet. 

To je sicer drug primer utopitve na Hrvaškem v zadnjih dneh. V četrtek se je tragično končalo življenje 15-letnega Josipa L., ki se je utopil v Dravi pri naselju Bistrinci. Josip je četrtkovo popoldne preživel s prijatelji, po neuradnih informacijah pa je 15-letnik skočil v reko, da bi pomagal prijatelju, ker ta ni mogel priti na obalo. Josip se je v tistem trenutku znašel v težavah in izginil pod vodno gladino. Njegovo truplo so našli v petek zvečer.