Top flop tedna

Konj v gnojni jami, eksplozija »pur pene«, tatvina sladoleda

S.S.
12. 8. 2019, 21.26
Posodobljeno: 12. 8. 2019, 21.27
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Predrzneži so iz hladilnika ukradli več banjic sladoleda.

10 Piranski policisti so obravnavali drzno tatvino. V trgovino sta prišla fant in dekle, ta je prodajalko v angleškem jeziku zamotila, medtem pa je fant iz blagajne ukradel 50 evrov in iz torbice še 170 evrov.

9 V Celju je neznanec vlomil v zabojnik s perutninskimi izdelki, ukradel pa monitor in tipkovnico.

8 Kranjski policisti so na analizo poslali bankovec za 100 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 V gozdu na območju Planine pri Sevnici je nekdo posekal 11 večjih dreves gabra in bukve.

6  V avtopralnici v Nazarjah je nekdo vlomil v avtomat za avtokozmetiko. Lopov je iz avtomata ukradel 50 evrov, z rovarjenjem pa je lastniku povzročil za okoli 1000 evrov škode.

5 Na Jezerskem so policisti obravnavali poškodovanje več metrov žičnate ograje na pašniku.

4 V Trgovini v Šentjurju so policisti obravnavali povzročitev splošne nevarnosti. Neznani storilec je na pločevinke pur pene (poliuretanske pene) iztisnil tubo lepila in podtaknil ogenj. Dve pločevinki je razneslo, ogenj so pogasili zaposleni. V trgovini je bilo v času eksplozije več ljudi, nihče pa ni bil poškodovan. Škode je za najmanj deset tisoč evrov.

3 Iz društva za zaščito živali so policiste obvestili, da je na Teharjah v gnojno jamo padel konj. Lastnika v času nesreče ni bilo doma, konja so iz jame rešili gasilci.

2 Na Pristaniški ulici v Kopru je nekdo vlomil in izpraznil skrinjo s sladoledi. Škode je za 300 evrov.

1 Na počivališču Grabonoš na pomurski avtocesti so neznanci državljanu Romunije na parkiranem tovornjaku prerezali cerado in ukradli 192 kavnih avtomatov. Škode je za približno 23 tisoč evrov.