Šok med nočno vožnjo

FOTO: Na policijski avto z neba padel medved, končal je v plamenih

S.R.
12. 8. 2019, 09.06
Posodobljeno: 12. 8. 2019, 10.29
Deli članek:

Na policijsko vozilo v Kaliforniji je nenadoma padel medved. Prvemu šoku je sledil požar.

Šerifov namestnik v okrožju Humboldt v Kaliforniji se je 3. avgusta odzval na prijavo, da je v bližnjem kraju nek občan vzel prevelik odmerek drog. Bila je noč, cesta do kraja posredovanja pa prazna, a se je nujna vožnja kljub temu končala predčasno, ko je na avtomobil s strmega pobočja padel ali celo skočil medved. Šerifov namestnik je bil brez moči, prvotnemu šoku pa sta sledila še eksplozija na vozilu in nato požar. 

Pod težo medveda sta se sicer vdala vetrobransko steklo in pokrov motorja, policistu pa je uspelo pravočasno pobegniti na varno. Avtomobil je povsem uničen, poročajo ameriški mediji. Kaj se je zgodilo z medvedom? »Ne skrbite, medved je s kraja pobegnil,« so pojasnili na ministrstvu za promet.

Medved vlomil v hišo in iz nje 

V petek pa je v kraju Estes Park v ameriški zvezni državi Kolorado črni medved vlomil v hišo, ki je bila v trenutku »zločina« na srečo prazna. Ko so na kraj prispeli policisti, se je medved še vedno zadrževal v hiši, a mu je uspel neverjetne pobeg skozi odprtino v steni, ki jo je ustvaril z lastno šapo. Kot poroča BBC, so po podatkih vladnega urada Colorado Parks and Wildlife v Denverju medvedi na območju kraja Estes Park samo v desetih dneh pred 3. avgustom vlomili v več kot 35 vozil in devet hiš.