Gasilci in reševalci so imeli včeraj polne roke dela na štajerski avtocesti, in sicer na območju občine Lukovica. Malo po 20. uri so pri počivališču Lukovica trčili tovorno vozilo in štiri osebna vozila, pri čemer je iz rezervoarja enega izmed osebnih vozil pričelo iztekati gorivo, poroča uprava za zaščito in reševanje. Domžalski gasilci, ki so najprej zavarovali kraj nesreče, so iz poškodovanega rezervoarja prečrpali 60 litrov goriva, iztekle motorne tekočine pa so posuli z vpojnimi sredstvi. V nesreči ni bilo poškodovanih. 

Je pa po poročanju portala domzalec.si v nesreči nastala večja materialna škoda. Nesrečo je sicer povzročil voznik vlačilca, ki je trčil v pred seboj vozeče avtomobile. Dve vozili sta povsem uničeni. 

lukovica, štajerska avtocesta, prometna nesreča
CZR Domžale / domzalec.si
Trčenje pri počivališču Lukovica.

To je bila včeraj že druga prometna nesreča na tem odseku štajerske avtoceste. Ob približno 16.30 sta na viaduktu Petelinjek, ki se prav tako nahaja na območju občine Lukovica, trčili terensko vozilo in kombinirano vozilo s prikolico, v katerem je po poročanju domzalec.si sedelo kar devet oseb. Slednje se je po trčenju prevrnilo na bok. Domžalskim gasilcem so tokrat na pomoč priskočili pripadniki PGE Celje. V tej nesreči na žalost ni šlo brez poškodb, saj je bilo poškodovanih kar pet oseb. Štiri med njimi so v bolnišnico prepeljali domžalski reševalci. Zaradi odstranjevanja posledic je bila cesta zaprta kar tri ure in pol. Portal še poroča, da je to nesrečo povzročil 35-letni voznik kombiniranega vozila, ki je vozil prehitro, posledično pa je vozilo začelo zanašati po vozišču. Vsi poškodovani so državljani Romunije.

viadukt petelinjek, prometna nesreča, kombi
CZR Domžale / domzalec.si
Popoldanska nesreča na viaduktu Petelinjek.

lukovica, štajerska avtocesta, prometna nesreča
CZR Domžale / domzalec.si
Trčenje pri počivališču Lukovica.