Morilske srbske ceste

Grozljivka v Srbiji: v čelnem trčenju ugasnila štiri mlada življenja

S.R.
9. 8. 2019, 08.49
Posodobljeno: 9. 8. 2019, 14.37
Deli članek:

Na Ibarski magistrali se je ponoči pripetila grozljiva prometna nesreča, v kateri so umrle štiri osebe, še štiri so utrpele hude poškodbe.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ob približno 2. uri ponoči sta na Ibarski magistrali v bližini mesta Ljig čelno trčila osebni vozili znamke BMW in Dacia. Trčenje je bilo tako silovito, da so na kraju umrli štirje potniki, še štirje pa so utrpeli hude poškodbe. 

Po prvih informacijah naj bi umrli trije mladeniči in eno mlado dekle, poroča portal Blic. Dodajajo, da je srbska policija pridržala 27-letnega N. M., voznika BMW-ja, ki ga sumijo povzročitve te tragedije. Očividci poročajo, da se je BMW z veliko hitrostjo zaletel v dacio, ki se je nato ustavila na travniku približno 70 metrov od kraja trčenja. Avtomobil naj bi bil zmečkan do neprepoznavnosti. N. M. bo v pridržanju ostal 48 ur, nato pa ga bodo privedli pred tožilca.

Tragedija v družini Pešić 

Facebook
Za vedno so odšli oče Aleksandar ter dvojčka Vuk in Naum.

V Srbiji še vedno odmeva velika tragedija, ki se je pred tednom dni zgodila na avtocesti med Beogradom in Nišem. V trčenju dveh vozil so umrli 42-letni Aleksandar Pešić, njegova mati Sanica ter njegova osem let stara sinova dvojčka Vuk in Naum. Tragedija jih je doletela med vožnjo na dopust na Srebrno jezero na vzhodu Srbije. Nesrečo je povzročil 49-letni finski državljan albanskega porekla Adem Smail. V njegovem avtomobilu so bili prisotni njegova soproga in dva otroka, a na srečo nihče med njimi ni bil poškodovan. Smail je že priznal, da je za volanom zaspal.

Srbska RTS sicer poroča, da je v Srbiji samo julija letos v prometnih nesrečah življenje izgubilo 63 ljudi.