Trd spanec

FOTO: Za volanom zaspal, z gorenjske avtoceste zapeljal v jarek in se prebudil šele po več kot 100 metrih!

S.R.
8. 8. 2019, 10.16
Posodobljeno: 8. 8. 2019, 10.53
Deli članek:

Številne nesreče na Gorenjskem. Državljan BiH in Nemec sta med vožnjo zaspala, motorist pa je vozil prehitro.

PU Kranj
Prebudil se je žele po več kot 100 metrih vožnje po jarku.

Državljan Bosne in Hercegovine je včeraj že navsezgodaj med vožnjo po gorenjski avtocesti proti Ljubljani poškodoval več obcestnih objektov, vključno s stebričkom, tablo in ograjo. Okoliščine kažejo, da je za volanom zaspal, sporoča tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

V enakih okoliščinah se je ta teden prometna nesreča zgodila tudi en avtocestni priključek višje, kjer je prav tako v jutranjih urah zaspal nemški voznik. Ta je z voznega pasu zapeljal v jarek pod nivojem vozišča. "Preden se je zbudil, je po jarku prevozil več kot sto metrov," je pojasnil Kos. V nobeni od teh dveh nesreč sicer niso nastale hujše posledice, med drugim tudi zaradi uporabe varnostnega pasu.

PU Kranj
Vožnja po jarku ni bila dovolj za Nemčev trd spanec.

Trčil v pešca

Včeraj ob približno 10. uri so policisti v Tržiču obravnavali prijavo trčenja voznika osebnega avtomobila znamke VW Beetle in pešca. Nesreča se je zgodila nakrožišču, voznik avtomobila pa je s kraja odpeljal, a so ga policisti izsledili. Policisti zaradi razjasnitve okoliščin morebitne priče prosijo za informacije. Sporočijo jih lahko na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. 

Do hujše prometne nesreče pa je prišlo v Kokri, kjer sta čelno trčila motorist in voznica osebnega avtomobila. Motorist je pri tem utrpel hujše poškodbe, okoliščine pa kažejo, da je bil za nesrečo kriv sam. Hitrost vožnje je bila prevelika.

Kranjski policisti voznike pozivajo, naj bolj pazijo, vozijo naj spočiti, prtljago, ki jo prevažajo, pa naj imajo ustrezno zloženo, ker bo v primeru trčenja poletela naprej in morebiti zadela koga v vozilu. Enako velja tudi pri prevozu domačih živali.