Morilca na begu

Konec obsežne iskalne akcije? V goščavju našli trupli morilskih najstnikov

S.R.
8. 8. 2019, 08.24
Posodobljeno: 8. 8. 2019, 08.38
Deli članek:

Prijatelja iz otroštva, ki naj bi imela na grbi tri življenja, je kanadska policija več tednov iskala po večjem delu države. Z najdbo njunih trupel se je ta obsežna iskalna akcija končala.

Profimedia
Kam McLeod in Bryan Schmegelsky.

Kanadska policija je našla trupli, ki naj bi pripadali 19-letnemu Kamu McLeodu in 18-letnemu Bryanu Schmegelskyju. Najstnika sta osumljena, da sta pred nekaj tedni zagrešila tri umore. Trupli so našli le dan po tem, ko so na obrežju reke Nelson v kanadski provinci Manitoba našli nekatere njune predmete. Nahajali sta se v goščavju približno kilometer stran od tega mesta. 

Najstnika sumijo, da sta v dveh ločenih napadih umorila 64-letnega univerzitetnega profesorja Leonarda Dycka ter mlada partnerja 23-letnega Lucasa Fowlerja in 24-letno Chynno Deese. Za uradno potrditev, da gre za morilska najstnika, bo treba počakati na izsledke obdukcije, a je policija prepričana, da gre za Kama in Bryana. Policija v tem trenutku še ni razkrila okoliščin njune smrti.

Facebook
Chynna Noelle Deese in Lucas Robertson Fowler sta bila v zvezi dve leti.

Policija je najstnika, ki sta sicer prijatelja od otroštva, iskala vse od 12. julija, ko sta zapustila rodni kraj Port Alberni na Vancouvrovem otoko na skrajnem jugozahodu države ter se podala v slabih 2500 kilometrov oddaljen Whitehorse v Jukonu. Dejala sta, da si bosta tam našla delo. Policija je 15. julija v Britanski Kolumbiji odkrila trupli Lucasa in Chynne, v zvezi z umorom pa so želeli zaslišati tudi najstnika, za katerima pa se je izgubila vsaka sled. Le nekaj dni pozneje so našli njuno zažgano vozilo, v bližini pa še truplo Leonarda Dycka. Vse od takrat sta bila na begu, pri čemer sta ukradla več avtomobilov in po Kanadi prepotovala več tisoč kilometrov. Motiv za njun morilski pohod zaenkrat ostaja neznan.

Royal Canadian Mounted Police
Umorjeni profesor in oče dveh otrok Leonard Dyck.