Umoril soprogo

FOTO: Milijonarja in morilca po letih na begu končno dosegla roka pravice

S.R.
7. 8. 2019, 15.02
Deli članek:

Ameriškega milijonarja, osumljenega umora svoje soproge, so po več kot štirih letih na begu vendarle aretirali.

Profimedia
Peter in Quee Choo Chadwick.

55-letni Peter Chadwick se je skrival v mestu Puebla v bližini mehiške prestolnice Ciudad de Mexico. V Združenem kraljestvu rojeni Chadwick je bil eden najbolj iskanih zločincev v ZDA, za njim pa je bila razpisana nagrada 100.000 ameriških dolarjev (89.000 evrov). Včeraj so ga aretirali in ga že predali Američanom.

Profimedia
Včerajšnja tiskovna konferenca.

Chadwickova soproga in mati treh otrok Quee Choo Chadwick je bila umorjena leta 2012 v njunem domovanju v Kaliforniji. Sam je med zaslišanjem dejal, da jo je umoril neki delavec, ki je nato njega vzel za talca ter ga prisilil, da se je odpravil v Mehiko in se tam znebil njenega trupla. Policisti tej zgodbici seveda niso verjeli, saj je bil po telesu močno opraskan, za nohti pa je imel posušeno kri. Chadwick je nato policiste sam odpeljal v San Diego, kjer je v enega od smetnjakov odvrgel njeno truplo. Njegov motiv za umor naj bi bil finančne narave, saj sta se s soprogo ločevala, kar bi ga močno udarilo po žepu.

Profimedia
Umorjena Quee Choo z otroki.

Decembra 2012 so ga proti plačilu milijonske varščine spustili na prostost, a so mu zaplenili ameriški in britanski potni listini. Za njim se je v naslednjih letih izgubila vsaka sled. Po navedbah ameriških medijev je Chadwick za seboj pustil vrsto lažnih sledi, da bi kriminalisti verjeli, da je prebegnil v Kanado, sam pa je pod lažno identiteto vsa ta leta živel v Mehiki. Grozi mu dosmrtni zapor.

Profimedia
Kraj zločina.

Profimedia
Kraj zločina.

Profimedia
Quee Choo z otroki.