Pet potniških in en službeni vagon

Iztirjenje mednarodnega vlaka v Rimskih Toplicah: po do zdaj zbranih podatkih tuja krivda izključena

J.P.
7. 8. 2019, 12.19
Posodobljeno: 7. 8. 2019, 12.19
Deli članek:

Ko je mednarodni vlak zapeljal na tretji tir, sta iztirila prvi in drugi vagon.

Facebook Europe Trains Railways ECC
Vlak je prevažal 130 potnikov.

Včeraj nekaj po 10. uri je na železniški postaji v Rimskih Toplicah iztiril mednarodni potniški vlak s petimi potniškimi in enim službenim vagonom. Kot so sporočili s celjske policijske uprave, je vlak, ki je vozil na relaciji Ljubljana – Budimpešta, na uvozu železniške postaje po odobritvi vožnje zapeljal na tretji tir, kjer sta iztirila prvi in drugi vagon. "Vzrok iztirjenja še ni potrjen," so sporočili s Policijske uprave Celje, in dodali, da je po do zdaj zbranih podatkih tuja krivda izključena.

Napaka na voznih sredstvih?

Vlak je prevažal 130 potnikov – večina jih je bila tujih študentov –, lažje se je poškodovala ena potnica, ki pa ni poiskala zdravniške pomoči. Po iztirjenju je bil za vse potnike organiziran avtobusni prevoz, pristojne službe pa nadaljujejo s pregledovanjem poškodovanih vagonov.

Dušan Mes, prvi mož Slovenskih železnic, je včeraj dejal, da "je dejstvo, da ni napaka na infrastrukturi", temveč "najbrž" na voznih sredstvih, po vsej verjetnosti vagonih. Ob tem je dodal, da v mednarodnem potniškem in tovornem prometu za vagone skrbijo prevozniki sami, so pa tehnično pregledani vedno na cilju.