Sta imela pomoč zaposlenih?

Roparja iz kovnice odnesla zlatnike v vrednosti več kot dva milijona dolarjev

S.R.
7. 8. 2019, 10.48
Posodobljeno: 7. 8. 2019, 11.12
Deli članek:

Kovnico denarja v mehiškem glavnem mestu sta včeraj obiskala oborožena roparja. Iz kovnice sta odnesla zlate kovance v vrednosti več kot dva milijona ameriških dolarjev.

Reuters
Rop v kovnici Casa de Moneda.

Varnostniki v kovnici Casa de Moneda v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico so včeraj zjutraj klonili pred dvema oboroženima roparjema, ki sta iz bančnega trezorja nato odnesla več kot 1500 spominskih zlatih kovancev v vrednosti več kot 2 milijona ameriških dolarjev (slabih 1,8 milijona evrov). Varnostnika sta obvladala tako, da sta mu odvzela orožje, nato pa se je eden od roparjev sprehodil do trezorja, ki je bil odprt. Pred prihodom policije sta jo pobrisala na motornih kolesih. Preiskovalci zaradi vseh okoliščin zločina domnevajo, da bi lahko pri ropu sodeloval tudi kdo od zaposlenih.

Reuters
Rop v kovnici Casa de Moneda.

Zlate kovance, imenovane »centenarios,« so začeli kovati ob stoletnici mehiške osamosvojitve izpod španskega jarma leta 1921, poroča britanski BBC. Kovali so jih vse do leta 1931, nato pa so jih zaradi povpraševanja znova začeli kovati leta 1943.

Reuters
Rop v kovnici Casa de Moneda.