Pristala na strehi in na urgenci

FOTO: V križišču pri Črnučah prevozil rdečo luč in trčil v vozilo 38-letnice

S.R.
6. 8. 2019, 16.55
Posodobljeno: 6. 8. 2019, 20.46
Deli članek:

Na Štajerski cesti pri Črnučah se je popoldne pripetila prometna nesreča, v kateri sta se poškodovali dve osebi.

Novice Svet24
Prometna nesreča na Štajerski cesti pri Ljubljani.

Na glavni cesti Ljubljana - Trzin je bil zaradi prometne nesreče, ki se je zgodila ob približno 16. uri, oviran promet. Do trčenja je prišlo v križišču Štajerske ceste z Brnčičevo in Šlandrovro ulico. Uprava za zaščito in reševanje poroča, da sta trčili osebni vozili, pri čemer je eno obstalo na strehi. Po navedbah PU Ljubljana je bilo v nesreči posledično udeleženih več vozil. 

Nesrečo je povzročil 53-letni voznik, ki je v smeri krožišča Tomačevo prevozil rdečo luč in trčil v desni bok vozila 38-letnice, ki je v tistem času pravilno zavijala iz Štajerske ceste levo proti Šlandrovi ulici, še sporočajo iz PU Ljubljana. Vozilo voznice je med prevračanjem trčilo še v dva stoječa avtomobila in nato obstalo na strehi. Povzročitelja nesreče in 38-letno voznico so z reševalnimi vozili prepeljali v ljubljanski klinični center, pri čemer njuno zdravstveno stanje trenutno ni znano. Po prvih zbranih informacijah njuni življenji nista ogroženi. 

Novice Svet24
Prometna nesreča na Štajerski cesti pri Ljubljani.

V nesreči so poleg reševalcev NMP in policije posredovali tudi gasilci GB Ljubljana, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulator na vozilu, postavili vozilo nazaj na kolesa, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in ga počistili. Zaradi odstranjevanja posledic je bil promet dlje časa oviran proti Trzinu, zavijanje proti Šlandrovi ulici pa ni bilo možno. Nastajali so zastoji v obe smeri, posledice nesreče pa so že odstranili.