Brutalni najstnik povsem miren

FOTO: Šestletnik, ki ga je z 10. nadstropja galerije pahnil 17-letnik, zunaj življenjske nevarnosti

S.R.
5. 8. 2019, 13.04
Posodobljeno: 5. 8. 2019, 13.11
Deli članek:

Zdravstveno stanje šestletnega dečka, ki ga je včeraj z desetega nadstropja galerije Tate Modern v Londonu vrgel 17-letni fant, je stabilno.

Profimedia
Ograja je previsoka, da bi jo lahko preplezal otrok.

O grozi v Londonu smo poročali že včeraj. Stanje šestletnika, ki ga je čez varovalno ograjo na razgledni ploščadi v desetem nadstropju galerije Tate Modern včeraj vrgel najstnik, je bilo sprva kritično. Potem ko so ga oskrbeli na kraju, so ga s helikopterjem nemudoma prepeljali v londonsko bolnišnico, kjer se je še naprej boril za življenje. Zdaj je že zunaj življenjske nevarnosti, poročajo britanski mediji. 

»Popolnoma grozljivo,« je dogajanje opisala novinarka medijske hiše BBC Olga Malehevska, ki se je na prizorišču po naključju znašla s svojim štiriletnim sinom. Nenadoma je zaslišala hrup in videla, da gre za neko prerivanje. Ker se ji je vse skupaj zdelo sumljivo, se je s svojim sinom poskušala prebiti do izhoda, takrat pa naj bi nekdo zakričal: »O moj bog, deček je padel.« V istem trenutku je Olga zagledala še žensko, ki je jokala, se tresla in kričala »moj sin, moj sin.« Pojasnila je še, da je varovalna ograja zagotovo previsoka, da bi jo lahko preplezal otrok. 17-letnika, ki so ga na kraju pridržali kar sami očividci, je bil po njenih besedah ob vsem dogajanj povsem miren. 

Profimedia
Dečka so oskrbeli na kraju in ga nato v bolnišnico prepeljali s helikopterjem.

Zadevo še vedno preiskujejo kriminalisti, a zaenkrat vse kaže, da se šestletnik in brutalni najstnik sploh nista poznala. Deček je sicer pristal na strehi petega nadstropja, njegov krvnik pa v priporu. Osumljen je poskusa umora. Galerija je danes zopet odprta, a bo dostop do razgledne ploščadi ves dan onemogočen. 

Galerijo Tate Modern je leta 2018 obiskalo 5,9 milijona gostov, s tem pa je bila tudi najbolj priljubljena turistična znamenitost v Združenem kraljestvu.