Le nekaj ur po teksaškem morilskem pohodu

VIDEO in FOTO: Strelski napad v Daytonu, devet smrtnih žrtev

A.S.
4. 8. 2019, 09.38
Posodobljeno: 4. 8. 2019, 18.43
Deli članek:

Le nekaj ur po teksaškem morilskem pohodu, v katerem je življenje izgubilo 20 ljudi, je do strelskega napada prišlo tudi v mestu Dayton v ameriški zvezni državi Ohio. Umrlo naj bi devet ljudi, poročajo ameriški mediji.

Twitter
Ranjenih naj bi bilo okoli 20 ljudi.

Nekaj ur po masakru v ameriškem El Pasu je okoli 1. ure ponoči po lokalnem času do strelskega napada prišlo tudi v Daytonu. Do streljanja je prišlo pred priljubljenim nočnim klubom v mestu z imenom Ned Peppers, policija pa poroča o najmanj devetih žrtvah, ranjenih naj bi bilo 27 ljudi. Uslužbenci nočnega lokala so na facebooku objavili, da so na varnem. 

Načelnik tamkajšnje policijske enote Matt Carper je povedal, da je bil strelec en sam, ubit pa je bil v spopadu s policisti. Oborožen je bil s puško, streljati pa je začel na ulici. Njegovo identiteto še ugotavljajo. Ker je bilo v neposredni okolici napada več policistov, je streljanje potekalo malo časa, na žalost pa je bilo za številne prepozno. Napadalec je ubil devet ljudi v manj kot minuti, je povedala županja Nan Whaley. Dodala je, da je napadalec nosil neprebojni jopič in da je uporabljal jurišno puško, podobno kalašnikovki.

Elizabeth Long, tiskovna predstavnica Kettering Health Networka, je potrdila, da so v bolnišnično oskrbo sprejeli več žrtev streljanja, njihovo zdravstveno stanje pa ni znano. 

Do strelskega incidenta je prišlo tudi v Chicagu v zvezni državi Illinois. V bližini nekega parka je strelec iz avtomobila začel streljati v skupino ljudi. Sedem jih je ranil, od tega enega huje, je sporočila tamkajšnja policija.

Ozadje tega napada še preučujejo, prav tako še iščejo napadalca.