Pokol v Zagrebu

Pred masakrom je še objemal pastorka, potem pa uresničil svoje zle namere: “Bil je pripravljen, streljal je natančno”

R.T.
3. 8. 2019, 20.14
Posodobljeno: 3. 8. 2019, 20.33
Deli članek:

Igor Nađ je pred hišo družine Tojagić prišel peš, spremljal pa ga je 10-letni pastorek, poroča 24sata. Vse je bilo videti povsem normalno, potem pa se je zgodilo.

Facebook
Obraz pošasti. Igor Nađ - šestkratni morilec.

Spomnimo:

Prebivalce ulice Radoslava Cimermana v zagrebškem naselju Kajzerica so v četrtek okoli 21.30 presenetili poki. Priče so za Jutarnji list povedale, da so slišale več strelov. Poklicali so policijo, ti so pred eno od hiš v ulici našli tri mrtve ženske in 10-letnega otroka, v hiši pa še trupli dveh moških. Policisti so v eni od sob našli še  dojenčka, ki ni bil poškodovan.

Sosed Mehmed pa je bil zadnji, ki je pred masakrom videl 10-letnika in Igorja Nađa. “Šel sem iz hiše, da bi odvrgel smeti. Videl sem ju. Igor me je prepoznal, vprašal je, kako sem. Odgovoril sem, da dobro. Vprašal sem ga, kako je dojenček, povedal mi je, da je in pridno raste, jaz pa sem mu odvrnil, da so otroci največja radost. Zaželel sem mu lahko noč.” Kmalu zatem je sosed slišal strele.

Slišal sem Majo, ki je kričala: “Ne, ne, ne,” je dodal drugi sosed, njegova soproga pa je za 24sata povedala, da sta Maja, sicer mama 10-letnega dečka, in Igor načrtovala poroko.

Streljanje je preživel dojenček, Majin in Igorjev desetmesečni otrok, medtem ko so življenje izgubili Dragomir, Filjka, Maja, njena sestra Josipa Tojagić in Josipin zaročenec Davor Paušak. Na pragu je poleg Maje ubil tudi svojega pastorka, ostalim pa je kasneje sodil v notranjosti hiše.

“Bil je pripravljen. Zadetki so bili natančni,” je povedal poveljnik specialne enote policije Alen Klabot. Policisti motiva še niso potrdili.

Igor Nađ, ki je pobegnil s svojim taksijem, si je kasneje sodil sam.