Tatvina v Domžalah

Zajetna ženska z belim klobukom jo je "masirala", njen kompanjon je pobral denar

G.G.
1. 8. 2019, 10.58
Posodobljeno: 1. 8. 2019, 11.05
Deli članek:

Začnimo s klišejem. Prevaranti ne stojijo križem rok. Ne počivajo med počitnicami. Včeraj so »operirali« v Domžalah.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Pri 84-letni ženski je okoli 10.30 pozvonila precej zajetna ženska z velikim belim klobukom. Predstavila se je kot maserka, rada da bi ji svetovala glede masaž, pogovor pa bi nadaljevala v stanovanju, saj je nerodno stati na pragu in se spuščati v razlage.

Starejša ženica je domnevno maserko spustila v stanovanje. Slednja je začela pleteničiti, medtem pa je v stanovanje smuknil njen pajdaš. Ta pa se ni predstavil. Pobrskal je po prostorih, predalih in si vzel denar.

Zaupljiva ženica je šele po odhodu »maserke« opazila, da je izginila gotovina. Krajo je prijavila policiji in opisala »maserko«. Po njenem opisu je stara med 40 in 50 let, visoka okoli 150 centimetrov in močnejše postave. Oblečena je bila v črno, na glavi pa je imela poveznjen večji bel klobuk – dvomimo, da je tako nespametna, da ga nosi še danes.

Imejte jih pod nadzorom

Policija opozarja, da gre za še eno v nizu tatvin iz stanovanjskih hiš. Nekateri so še vedno premalo previdni ali preveč zaupljivi do neznancev, ki se nenajavljeno pojavijo na vratih in se izdajajo za prodajalce, serviserje, kupce starega železa in vrag si ga vedi kaj še. Praviloma »igrajo« v parih, po načrtu »eden zamoti, drugi krade«.

Zato ponovimo svarilo policije: »Občanom svetujemo, da "priložnostnih" prodajalcev ne spuščajo v svoje domove. V kolikor pa to že storijo, jih naj imajo ves čas pod nadzorom.«