Velika tatvina

FOTO: Z dragocenimi urami so želeli pobegniti čez mejo, a so jih zasačili slovenski policisti

S.R.
29. 7. 2019, 13.42
Posodobljeno: 29. 7. 2019, 13.46
Deli članek:

Policisti so prejšnji torek na avtocestnem počivališču Zima zasačili tri Romune, ki jih sumijo, da so na veliko kradli na območjih policijskih uprav Koper, Maribor in Celje.

Slovenska policija
Ukradene ure.

Policisti so jih ustavili v večernih urah 23. julija, potem ko se jim je vozilo Renault Kangoo s francoskimi registrskimi oznakami zazdel sumljiv. V njem so sedeli 23-letni voznik ter 27 in 45 let stara sopotnika. Vsi trije so romunski državljani. Policisti so pri preverjanju ugotovili, da je zoper 27- in 45-letnika zaradi utemeljenega suma vloma v trgovine z mobilnimi aparati na območju Maribora in Celja, v okviru katerih je nastalo za dobrih 130.000 evrov škode, razpisan ukrep odvzema prostosti. Policisti so trojico pridržali, vozilo so jim zasegli, mariborski in celjski kriminalisti pa so izvedli preiskavo. Ob tem so prejeli tudi obvestilo občana, da je na počivališču našel nahrbtnik, v katerem je bilo več kot 50 različnih vrednejši ur in zapestnici.

Ukradli tudi registrske tablice

Kriminalisti so ugotovili, da so dragocene ure in zapestnici ukradli v noči na 23. julija v prodajalni enega od trgovskih centrov, še pred vlomom pa so z osebnega avtomobila, ki je bilo parkirano na bližnjem postajališču, sunili registrske tablice, ki so jih namestili na svoje vozilo. S krajo ur vrednejših blagovnih znamk so ljubljansko podjetje oškodovali za več kot 18.000 evrov. Namenjeni so bili čez mejo, kjer bi dragocenosti prodali.

Vsi trije so pristali v priporu, za kaznivo dejanje velike tatvine pa jih grozi kazen do pet let zapora. Policisti sicer s preiskavo nadaljujejo, saj obstaja velika verjetnost, da so osumljeni del skupine, ki se s kriminalom ukvarja v različnih državah EU. 

Posebna zahvala policistov gre tudi poštenemu najditelju, ki je odvržen nahrbtnik predal policistom.