Na kraju so ga oživljali

Pri Ilirski Bistrici motorist s sopotnico čelno trčil v avtomobil, ni preživel

S.R.
29. 7. 2019, 12.12
Posodobljeno: 29. 7. 2019, 13.12
Deli članek:

Malo pred 8. uro se je na cesti med Ilirsko Bistrico in Dolenjami zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 47-letni motorist.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po prvih podatkih je prometno nesrečo povzročil 62-letni državljan Češke, ki je z avtomobilom vozil proti Jelšanam in na sredi blagega desnega ovinka zapeljal preko sredinske črte. Vanj je na tem mestu čelno trčil 47-letni motorist z okolice Ljubljane, ki se je iz nasprotne smeri pripeljal z motornim kolesom znamke BMW K1300, na katerem je sedela še njegova 35-letna sopotnica. Reševalci so motorista, ki je po trčenju padel po cestišču, na kraju oživljali, nato pa so ga odpeljali v UKC Ljubljana, od koder so opoldne sporočili, da je umrl. Poškodovano sopotnico so prepeljali v izolsko bolnišnico.

Policisti bodo zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo. Cesta proti Jelšanam je bila zaradi nesreče dlje časa zaprta, a so jo zdaj že odprli.

Nesreča ohromila štajersko avtocesto 

Po podatkih prometnoinfromacijskega centra je bila zaradi prometne nesreče zaprta tudi štajerska avtocesta med Vranskim in Šentrupertom proti Mariboru. V nesreči, ki se je zgodila pred izvozom Šentrupert proti Celju, naj bi bila udeležena tri vozila. Obvoz je bil možen po regionalni cesti Vransko - Šentrupert, avtocesta pa je zdaj ponovno odprta.