Družinsko nasilje

Več let jo je pretepal in maltretiral, včeraj ponoči s palico tako hudo, da je pristala v novomeški bolnišnici

S.R.
29. 7. 2019, 11.24
Posodobljeno: 29. 7. 2019, 11.33
Deli članek:

Uspela mu je pobegniti in poiskati pomoč.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti so v noči na danes zaradi družinskega nasilja posredovali na območju policijske postaje Dolenjske Toplice, kjer je hudo pretepena ženska uspela pobegniti pred svojim nasilnim soprogom in poiskati pomoč. Policisti so jo nemudoma odpeljali v zdravstveni dom, a so bile številne poškodbe tako hude, da so jo od tam prepeljali v novomeško bolnišnico. 

Žensko je s palico pretepel njen 83-letni mož, ki naj bi bil do nje že večkrat nasilen, sporočajo iz PU Novo mesto. V preteklosti naj bi jo pogosto pretepal, a ni nikoli poiskala pomoči, o nasilju pa policistov ni obvestil niti nihče drug. Zdaj ga bo doletela prepoved približevanja zaradi suma, da ji streže po življenju ter da bo ogrozil njeno osebno varnost in svobodo. Zoper njega bodo podali tudi kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Žrtvam je treba pomagati

"Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam," še sporočajo iz PU Novo mesto.

Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori tisti, ki za nasilje ve.