Iskalna akcija

Pri Vrsarju pogrešan 47-letni B. D. iz Ljubljane. Je s skuterja padel zaradi infarkta in ne udarca?

J.P.
26. 7. 2019, 12.17
Posodobljeno: 26. 7. 2019, 13.23
Deli članek:

Čeprav je sprva kazalo, da je turist z vodnega skuterja padel zaradi udarca v glavo, preiskovalci zaradi manka krvi predpostavljajo, da ga je na cedilu pustilo srce.

Profimedia
Nesreča se je zgodila v morju pri otoku Figarola, in sicer pred avtokampom Valkanela v Funtani (fotografija je arhivska).

Nekaj po 11. uri je bila iskalna akcija za slovenskim državljanom, ki je včeraj okoli 18. ure v morju pri Vrsarju padel z vodnega skuterja, začasno prekinjena. Potapljači so si morali napolniti jeklenke, preiskovalci doreči naslednje korake.

Srce, ne udarec

Nesreča z vodnima skuterjema se je pripetila tudi v bližini Raba, kjer sta trčila 23- in 20-letnik. Med prehitevanjem je eden od njiju nenadoma spremenil smer in trčil v drugega. Eden jo je odnesel brez poškodb, drugi se je lažje poškodoval.

Pogrešani je 47-letni B. D. V trenutku, ko je padel z vodnega skuterja, je bil pred njim nizozemski gliser, na njem pa mladina. Nekateri od njih so se, ko so opazili, da je padel, pognali v morje, a ga niso več videli. Pred nesrečo je moški vozil vodni skuter, s katerim je prevažal tudi svojega mladoletnega otroka, drugega otroka pa je vlekel za seboj na napihljivem obroču iz gume. Omenjeni gliser je pred njim povzročal valove – morda z namenom, da bi bila vožnja bolj zanimiva.

Otroka, ki ju je pogrešani moški vozil oziroma vlekel po morju, v nesreči nista bila poškodovana, a sta doživela šok, poroča STA.

Je zaradi valov z glavo zadel v krmilo vodnega skuterja? Preiskovalci predpostavljajo, da ga je na cedilu pustilo srce, saj na kraju nesreče ni bilo krvi.

24sata poroča, da je pogrešani bodibilder iz Ljubljane, ki se že vrsto let vozi z vodnim skuterjem. V morje je padel preko krmila, rešilnega jopiča ni nosil.