Iskanje morilca

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v Kanadi

G.G.
23. 7. 2019, 09.36
Posodobljeno: 23. 7. 2019, 09.44
Deli članek:

24-letna Chynna Noelle Deese iz ZDA in njen leto mlajši fant Lucas Robertson Fowler iz Avstralije sta potovala po zahodu Kanade. Pred osmimi dnevi so ob robu avtoceste našli njuni trupli.

Facebook
Chynna Noelle Deese in Lucas Robertson Fowler sta bila v zvezi dve leti.

Na odročnem severnem delu kanadske zvezne države Britanska Kolumbija so 15. julija našli prazen kombi. Nedaleč stran, ob robu avtoceste, so kmalu zatem odkrili še njuni trupli. Policisti menijo, da sta bila ustreljena z neposredne bližine. Lokalni mediji so se razpisali o brutalnem umoru, saj je identifikacija trajala kar tri dni. 

Iskanje bradača

Kriminalisti iščejo v več smereh. Na podlagi opisa prič je v krogu ožjih osumljencev »bradat moški«, s katerim sta se umorjena pogovarjala, ko se jima je pokvaril kombi. Njihov pogovor je videla uslužbenka avtocest, ki se je peljala mimo. Ob pogledu na nekoliko razburjenega bradatega moškega je imela »slab občutek«, a ta slab občutek pač ni dovolj, da bi ustavila sredi avtoceste. Na podlagi njenega opisa, so policisti izdelali skico bradatega moškega, s katerim bi radi opravili razgovor.

V Kanado je medtem prispela družina pokojnega Avstralca. Njegov oče, ki je policist, je za lokalne medije povedal, da povsem zaupa kriminalistom. Dodal je, da sta se Chynna Noelle in Lucas srečala v hostlu na Hrvaškem in potem kar nekaj časa potovala po svetu. Lucas je bil nazadnje zaposlen v Kanadi, s Chynno Noello pa sta se odpravila na kratko počitniško raziskovanje Kanade, ki je bilo po treh dneh prekinjeno.

Reuters
Njun kombi, ki so ga našli ob avtocesti kakšnih 15 kilometrov od mesta Liard Hot Springs.

Izginila še študenta

Na tem redko poseljenem območju Britanske Kolumbije pa razburja tudi skrivnostno izginotje dveh študentov. V petek so na območju jezera Dease, 500 kilometrov od kraja umora Deesejeve in Fowlerja, našli zažgan šotor 18-letnega Bryerja Schmegelskya in 19-letnega Kam McLeoda. Študenta do včeraj niso našli.