160 kilometrov na uro

FOTO: Audija razpolovilo in razbilo na drobce, ugasnili dve mladi življenji, podrto tudi drevo

R.T.
22. 7. 2019, 17.59
Posodobljeno: 22. 7. 2019, 18.13
Deli članek:

»Grozljiv prizor,« so po hudi nesreči v Spodnji Saški dejali policisti. Umrla sta 19 in 21 let stara fanta.

Polizei Goslar
Grozljive posledice nesreče v Nemčiji.

Grozljiva nesreča se je v soboto ob približno 5. uri zjutraj pripetila v nemškem okrožju Goslar. Lokalni policisti, pretreseni nad prizori na kraju nesreče, so fotografije objavili v opozorilo vsem, s pretežkim stopalom ali manjkom drugih zavor, kadar sedijo za volanom. 

Čeprav natančen vzrok nesreče uradno še ni potrjen, je znano, da je 21-letnik za volanom avtomobila znamke Audi S4, v katerem sta sedela še 19 in 20 let stara fanta, v enem od ovinkov izgubil oblast nad vozilom ter zletel s ceste. Avtomobil je z vso silo trčil v drevo na višini približno dveh metrov. Trčenje je bilo tako silovito, da je avtomobil razpolovilo, naokoli pa so se razleteli avtomobilski deli. Po »svoje« je poletel celo motor avtomobila, v trčenju pa se je podrlo tudi drevo. Po navedbah policistov so vsenaokoli ležale razbitine, vse pa kaže, da je bila kriva hitrost. Po navedbah preiskovalca nesreče je mladenič po regionalni cesti divjal s hitrostjo, višjo od 160 kilometrov na uro. 

21-letni voznik je ostal vkleščen v vozilu, medtem ko je 19-letnega sopotnika vrglo iz avtomobila. Oba sta umrla na kraju nesreče. 20-letnik je s hudimi poškodbami pristal v bolnišnici, njegovo zdravstveno stanje pa je bilo do danes še vedno kritično, poroča avstrijski portal Heute. 

Polizei Goslar
Grozljive posledice nesreče v Nemčiji.

Zijala 

Portal še poroča, da so policistom, gasilcem in reševalcem med posredovanjem in po njem težave povzročali radovedneži, ki so na prizorišču pasli svoja zijala, kar je nacionalni šport postal tudi v Sloveniji. Policisti so se na njih zato obrnili s čustvenim pozivom: »starši, stari starši, sorodniki in znanci, ki so v današnjih jutranjih urah izgubili svoje ljubljene, so doživeli nepredstavljivo žalost – naši radovedni soljudje pa očitno nimajo pametnejšega dela, kot da sedejo v avtomobil in se odpeljejo do kraja nesreče, kjer si po opravljeni intervenciji pasejo oči na povzročeni škodi in sledeh pnevmatik. Prosimo vas, ne obiskujte več krajev nesreče.«