Huda nesreča na Salzburškem

FOTO: V trčenju štirih avtomobilov enajst poškodovanih, med njimi tudi otroci

R.T.
21. 7. 2019, 21.10
Posodobljeno: 21. 7. 2019, 21.49
Deli članek:

V kraju Lend v avstrijski zvezni deželi Salzburg se je popoldne pripetila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi štirje avtomobili. Med poškodovanimi so tudi turisti.

V današnji hudi nesreči, ki se je ob približno 15 uri pripetila v kraju Lend v bližin Bischofshofna, je bilo poškodovanih enajst oseb, štirje huje. Kot je po poročanju časnika Kronenzeitung pojasnil poveljnik gasilske brigade Lend, so med poškodovanimi tudi otroci, mlajši od deset let. Eno osebo so morali na kraju oživljati. S helikopterjem so jo nato prepeljali v bolnišnico v Salzburgu. Ena je pristala v bolnišnici v kraju Zell am See, preostale pa so z reševalnimi vozili prepeljali v bolnišnico v Schwarzachu. 

V nesreči so bili udeleženi tako domačini kot turisti, razbitine štirih vozil pa so po cestišču obležale na razdalji 200 metrov. V enem od vozil je bil prisoten tudi pes pasme rotvajler, ki je nesrečo preživel. Začasno bodo zanj poskrbeli policisti.

Vzrok nesreče zaenkrat še ni znan, na kraju pa so bili do večera prisotni preiskovalci, tako so lahko gasilci posledice odstranili šele po 20. uri. V intervenciji je sodelovalo približno 50 gasilcev iz treh gasilskih brigad. Posredovali so tudi pripadniki rdečega križa z reševalnim vozilom ter dva zdravnika in reševalci s petimi reševalnim vozili. Kot rečeno, pa je bil na kraju tudi helikopter.