Pred gostilno

Močno pijan 27-letnik v Bovcu povozil peško, njen partner pravočasno odskočil

S.R.
21. 7. 2019, 15.48
Posodobljeno: 21. 7. 2019, 15.56
Deli članek:

Policisti so včeraj popoldne posredovali v Bovcu, kjer je pijan voznik povozil peško. Ta se je pri tem hudo poškodovala.

Dolenjski List
Fotografija je simbolična.

Kot sporočajo iz PU Nova Gorica, je včerajšnjo nesrečo, ki se je pripetila malo pred 14. uro, povzročil 27-letni voznik osebnega vozila. Ko se je pripeljal v bližino ene od tamkajšnjih gostiln, je vozil preblizu desnega roba vozišča, kjer sta v tistem trenutku iz nasprotne smeri pravilno pešačila partnerja. Voznik je trčil v 40-letno peško, medtem ko je njen partner še pravočasno odskočil na sredino ceste. Peška je v nesreči utrpela hude poškodbe. Poškodovala si je glavo, utrpela pa je tudi odprt zlom noge. Na kraju so posredovali tudi bovški gasilci, ki so poškodovanki vse do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč. Peško so nato z reševalnim vozilom prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Alkotest je pokazal, da je imel 27-letnik v litru izdihanega zraka kar 1,08 miligrama alkohola. Vozniško dovoljenje so mu nemudoma odvzeli. Policisti so o hudi prometni nesreči obvestili pristojne organe, mladeniča pa bo doletela kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.