Hrvaško gasilstvo zavito v črno

Tragedija v Veliki Gorici: komaj 24-letnega gasilca Ivana vzeli ognjeni zublji

S.R.
20. 7. 2019, 21.44
Posodobljeno: 21. 7. 2019, 09.29
Deli članek:

Pri Zagrebu je včeraj popoldne med gašenjem požara, ki je izbruhnil v povsem novo stanovanjski zgradbi, življenje izgubil 24-letni gasilec.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj popoldne je na Ulici Mate Lovrak v Veliki Gorici pri Zagrebu zagorela novogradnja. Gasilci so se na kraj odpravili s tremi gasilskimi vozili, a so se s terena vrnili brez sodelavca in prijatelja. V tragediji je življenje izgubil komaj 24 let star Ivan Galeković, pripadnik gasilske enote Velika Gorica, domnevno zaradi vdihavanja dima. Kot poročajo hrvaški mediji, so ga oživljali že na kraju požara, a je nato pozneje v bolnišnici preminil. V posredovanju se je poškodoval še en gasilec, na katerega je padel tram. 

Po pričevanju očividcev so stanovalci v nekem trenutku začeli bežati iz zgradbe. »Slišali smo štiri eksplozije, nastal je manjši požar, ki pa se je hitro širil,« so za portal 24sata pojasnili sosedi. Lastniki stanovanja, v katerem je zagorelo, naj bi bili v času požara odsotni. Domnevno so se podali na morje. Zgorelo je ostrešje zgradbe.

»Danes je hrvaško gasilstvo zavito v črno. V nesreči, ki se je zgodila med gašenjem požara v hiši v V. Gorici, je življenje izgubil Ivan Galeković, pripadnik gasilske enote iz Velike Gorice. Imel je komaj 24 let… Bog k sebi vzame samo najboljše… Gasilski brat, počivaj v miru ter pazi na nas z nekega boljšega in lepšega kraja… Iskreno sožalje njegovi družini in prijateljem. Gasilec nikoli ne umre, on večno živi v srcih tistih, ki jih je rešil,« so zapisali na facebook strani »Vatrogasci - Oni su naši Heroji«. 

Pridružili so se jim tudi slovenski gasilci. »Danes se je Hrvaško gasilstvo ovilo v črno. Žal se je med gašenjem hiše smrtno ponesrečil komaj 24 letni Ivan Galeković član gasilske enote Velika Gorica. Ivan, počivaj v miru!« so zapisali Gasilski enoti Lavrica.