Specialni povratnik

Je tudi vas »obiskal« ta predrzen mariborski lopov?

S.R.
20. 7. 2019, 11.30
Posodobljeno: 20. 7. 2019, 11.33
Deli članek:

Policisti so zašili izjemno predrznega tatu, ki je deloval na širšem območju Maribora. Ukradeni predmeti zdaj iščejo lastnika.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Mariborski policisti so v sredo prijeli 39-letnega Mariborčan, specialnega povratnika, ki ga utemeljeno sumijo storitve večih kaznivih dejanj velikih tatvin, storjenih na posebno predrzen način, sporočajo iz PU Maribor. Tat je deloval na širšem območju Maribora ter na območju Miklavža na Dravskem polju, Rač in Slovenske Bistrice. 

Bil je izjemno predrzen, sporočajo policisti, saj je kradel, medtem ko so se oškodovanci nahajali doma, sami v hiši ali v njeni okolici. Ti so ga večkrat tudi zalotili, a je vedno našel pojasnilo, kaj tam počne. Policisti so ugotovili, da je junija in julija izvršil vsaj šest tatvin in si s tem pridobil 4000 evrov protipravne premoženjske koristi. 

Ukradeni predmeti iščejo lastnika

Zašili so ga na podlagi hišne preiskave, v okviru katere so mu zasegli ukradeno robo. Nekatere predmete so že vrnili lastnikom, za druge pa še vedno ugotavljajo izvor, med njimi tudi več kosov zlatnine, bižuterije, LCD televizor znamke Samsung, črno vrečko za nakit s tremi spominskimi srebrniki in mobilni telefon znamke Samsung. Med preiskavo so zasegli tudi dve injekcijski brizgalki z neznano tekočino, najverjetneje drogo, a bo več pokazala analiza. 

Lopova so včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika, ki ga je danes zaslišal in zanj odredil pripor. Policisti nadaljujejo svoje delo, saj sumijo, da ima na grbi vsaj še 15 podobnih lopovščin. »V kolikor menite, da ste tudi vi med oškodovanci tega osumljenca, se zglasite na Policijski postaji Maribor II,« še sporočajo iz PU Maribor.