Obsežna iskalna akcija

Pri Ilirski Bistrici odkrili zapuščen tabor, razbežalo se je več kot 100 migrantov

S.R.
20. 7. 2019, 10.20
Posodobljeno: 20. 7. 2019, 11.44
Deli članek:

Iskalna akcija za domnevno okoli 200 migranti je potekala ves popoldan, večer in vso noč. Policijska akcija se nadaljuje tudi danes.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj ob približno 15. uri so policisti v gozdu pri Šembijah v bližini Ilirske Bistrice odkrili tabor oziroma več manjših taborov, v katerem je bila večja skupina ileglnih prebežnikov, ki pa so tabor že zapustili, sporočajo iz PU Koper. Na kraju so policisti prijeli dve osebi. Na teren je zatem odšla prva policijska patrulja in vodnik službenega psa, ki so proti hribu Vrh opazili skupino najmanj 50 oseb, ki so bežale. V iskanje so nato vključili dodatne patrulje policistov in vodnikov službenih psov ter policijski helikopter. Migranti so se razbežali v okolico in v gozd proti naselju Podstenjšek, nadaljevali pa so pot proti Merečam (proti Ribnici). 

Policisti so jih v manjših skupinah prijemali ves popoldan, večer in celotno noč, največ na obrobju vasi Kilovče oziroma med Ratečevim brdom in Kilovčami. Skupaj so do zdaj prijeli 122 oseb, pri čemer v vseh primerih še niso zaključili obravnave. Kot še sporoča Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper, zaenkrat kaže, da gre predvsem za državljane Pakistana (27) in Afganistana (94). En posameznik je iz Bangladeša, najmanj pet pa jih je mladoletnih, ki so jih odpeljali v azilni dom. Večino prebežnikov bodo danes vrnili na Hrvaško.

Policisti sicer danes nadaljujejo z iskanjem, saj predvidevajo, da je šlo za skupino približno 200 migrantov. Točni podatki bodo znani, ko bodo zaključeni vsi policijski postopki.