Razpisana tiralica

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil zaradi bahanja in pice ter pobegnil

R.T.
19. 7. 2019, 19.54
Posodobljeno: 20. 7. 2019, 10.59
Deli članek:

Nočno pohajkovanje treh mladostnikov iz hrvaškega mesta Otok v tamkajšnje Vinkovce se je končalo tragično. 24-letni Tomislav Šer je namreč v noči s četrtka na petek izgubil življenje. Potem ko se je s prijatelji bahal, ga je ustrelil 63-letnik, ki je kmalu zatem pobegnil.

Facebook (osebni profil)
Tomislav Šer

Do incidenta je prišlo v gostinskem objektu Hotel Kunjevci, ki obratuje 24 ur na dan. Kot piše 24sata, so bili trije mladostniki že pred prihodom v objekt pod vplivom alkohola. Naročili so pico, ko pa so jo dobili, so z njo začeli obmetavati uslužbenko. Namenili so ji številne žaljivke in jo nekajkrat tudi udarili. V pomoč uslužbenki sta priskočila dva zaposlena v gostinskem lokalu, trojica pa je bila nasilna tudi do njiju. S hrano so nepridipravi obmetavali tudi ostale goste v restavraciji.

Nekdo je nekaj po četrti uri zjutraj poklical lastnika objekta Nira Gika (63), ki ga Vinkovčani poznajo tudi kot Rajka Kuprešanovića – pred leti si je namreč spremenil ime. Lastnik je takoj po prihodu v restavracijo pristopil do agresivne trojice, prišlo je do hudega prepira. Takrat je Nir izvlekel strelno orožje in ustrelil Tomislava. Čeprav so o incidentu takoj obvestili policiste, je lastnik pobegnil. Policisti so ga iskali že tekom dneva, o Niru pa ni bilo ne duha ne sluha. Razpisali so tiralico, predvidevajo pa, da je že zapustil državo in pobegnil v Bosno in Hercegovino, kjer je sicer odraščal.

Tomislav je sicer nedavno prišel iz Nemčije, kjer je delal. 24-letnik naj bi bil problematičen, predhodno pa je že bil za rešetkami.