Ognjeni pekel

FOTO in VIDEO: »Crknite,« je dejal, ko je zakuril; umrlo najmanj 26 ljudi

S.R.
18. 7. 2019, 08.45
Posodobljeno: 18. 7. 2019, 12.57
Deli članek:

V podtaknjenem požaru v animacijskem studiu v japonskem mestu Kjoto je umrlo najmanj 26 oseb. V bolnišnici je pristalo skoraj 40 ljudi.

Profimedia
Požar v animacijskem studiu.

Danes zjutraj je v studio za animacije Kyoto Animation Co v japonskem mestu Kjoto nezakonito vstopil moški, prostore poškropil z bencinom in prižgal, poroča britanski BBC. Po navedbah prič je malo pozneje močno eksplodiralo, nato je zagorelo, pri čemer se je ogenj širil zelo hitro. Zgradba se je spremenila v ognjeni pekel, v njej pa naj bi bilo v času požara približno 70 oseb. 

Požar je terjal najmanj 26 žrtev, številni so poškodovani. V bolnišnici je pristalo skoraj 40 ljudi. Stanje nekaterih je kritično. Po navedbah reševalcev so vsaj deset žrtev našli na stopnišču, ki zgornje nadstropje povezuje s streho.

Policija je 41-letnega domnevnega požigalca prijela na kraju dogodka, zaradi poškodb pa je pristal v bolnišnici. Trenutno še ni znano, kakšen je njegov motiv za napad in kakšna je njegova povezava z animacijskim studiem. »Crknite,« je po poročanju lokalnih medijev dejal, ko je sprožil požar. Na kraju naj bi našli tudi več nožev.