Nasilje v družinah

Eden nad očeta z roko, drugi kar z nožem; oče nad sina s kladivom in deskami, partnerica pa nad partnerja kar vpričo otrok

J.P.
16. 7. 2019, 12.18
Posodobljeno: 16. 7. 2019, 13.39
Deli članek:

Policisti novomeške policijske uprave so včeraj posredovali zaradi več kaznivih dejanj in prekrškov z elementi nasilja v družini.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Dolenjskih Toplicah je 36-letnica pod vplivom alkohola in vpričo mladoletnih otrok žalila partnerja in bila fizično nasilna. Da so jo obvladali, so morali policisti zoper njo uporabiti prisilna sredstva. "Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje," so sporočili z novomeške policijske uprave.

V okoli Novega mesta sta se sprla oče in mladoletni sin, ko je sledni potegnil nož in grozil staršu, da ga bo ubil. Pobegnil je pred prihodom policistov, a jim ga je uspelo izslediti. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog.

V Šentjerneju pa je 26-letnik žalil očeta in ga udaril po glavi ter ga s tem lažje poškodoval. Policisti bodo zoper kršitelja po zaključeni preiskavi ustrezno ukrepali.

V Sevnici pa je bil oče tisti, ki je delil udarce. 53-letnik je sina s kladivom udaril po glavi, nato pa ga pretepel še z desko. Zoper očeta bodo podali kazensko ovadbo, sin je končal v bolnišnici.