JAGODNI IZBOR

V rokah ponev, za pasom pa kuhinjski nož

S.S.
15. 7. 2019, 21.31
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Bobo
Kanadčana so najprej aretirali, potem pa prisilno hospitalizirali.

10 V okolici Grosuplja so policisti obravnavali drzno tatvino. Neznani storilec je neovirano vstopil v hišo, oškodovanka pa lopova ni slišala ali opazila. Storilec je preiskal predale in ukradel denarnico z dokumenti. Škode je za 150 evrov.

9 V Celju so nepridipravi iz parkiranega avtomobila ukradli brisalce vetrobranskega stekla.

8 Kranjski policisti so na analizo poslali bankovec za 500 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Ljubljanski policisti so v okolici Fare obravnavali vlom v vikend. Lastnik pogreša posteljnino. Škode je za 250 evrov.

6 Velenjski policisti so obravnavali tatvino dveh parfumov iz trgovine, v skupni vrednosti nekaj več kot 20 evrov.

5 V Kranju je nekdo vlomil v prostore podjetja oziroma v kavni avtomat, iz katerega je potem izbezal nekaj drobiža.

4 Na ljubljanskem Viču je do oškodovanke pristopil neznani storilec, ji pokazal zemljevid in jo prosil za informacijo o smeri. Pri tem je z zemljevidom pokril žrtvino torbico in ji tako neopazno med pogovorom iz nje ukradel kuverto z 800 evri gotovine.

3  Mozirski policisti so obravnavali vlom v hišo. Lastnik pogreša zbirko znamk, album starega denarja ter nekaj gotovine.

2 Novomeški policisti so kazensko ovadili 17-letnika, ki je v Škocjanu vlomil v prodajalno in ukradel skupno 271 zavojčkov tobaka, 66 pločevink piva in več vžigalnikov. Z vlomom in krajo je povzročil skupno za 11 tisoč evrov škode.

1 Piranski policisti so prejeli obvestilo, da po Tartinijevem trgu hodi moški z nožem v roki. Pri tem ni nikomur grozil, dajal pa je videz, da nekoga išče. Policisti so na kraju izsledili 40-letnega državljana Kanade, ki je v roki držal ponev, za pasom pa je res imel večji kuhinjski nož. Ker možakar ukazov policistov ni upošteval, so ga vklenili, v nadaljevanju postopka pa je zdravnik zanj odredil prisilno hospitalizacijo.