Ugasnila štiri življenja

»Srce mi je raztrgalo na tisoče kosov, še vedno ne morem dojeti, kaj se je zgodilo«

S.R.
15. 7. 2019, 10.46
Posodobljeno: 15. 7. 2019, 14.53
Deli članek:

Znanih je več informacij o tragediji v italijanskem turističnem kraju Jesolu, kjer so se za vedno poslovila štiri mlada življenja. »S polno hitrostjo je pridrvel v cikcaku [...] nato je močno počilo,« je dejala edina preživela.

Facebook/Eleonora Frasson
Eleonora Frasson in Leonardo Girardi

Poročali smo že o hudi prometni nesreči, ki se je v noči na nedeljo pripetila v Jesolu v Beneški laguni. Avtomobil, v katerem je sedelo pet mladostnikov, je po trčenju z nasproti vozečim vozilom pristal v obcestnem kanalu. Ugasnila so štiri mlada življenja, povzročitelj nesreče pa je s kraja pobegnil, a so ga policisti pozneje ujeli. 26-letni romunski državljan, ki je z nevarno in objestno vožnjo povzročil tragedijo, na svojo usodo zdaj čaka v hišnem priporu. 

»Odgovorna« mlada druščina

Življenje so izgubili »stari« prijatelji Eleonora Frasson, Leonardo Girardi, Giovanni Mattiuzzo in Riccardo Laugeni, vsi stari 22 oziroma 23 let. Nesrečo je preživela le Giorgia, ki je včeraj za italijanske medije spregovorila kar s postelje na urgenci. »Videli smo avtomobil, ki je s polno hitrostjo pridrvel v cikcaku, ustrašili smo se. Trenutek pozneje je močno počilo, na levi strani, zleteli smo v kanal,« je po poročanju italijanskega časnika Corriere della Sera pojasnila Giorgia, ki jo je odnesla zgolj z lažjimi poškodbami.

Facebook/Riccardo Laugeni
Riccardo Laugeni

Časnik še poroča, da je kljub njihovi mladosti šlo za dobre in odgovorne mlade ljudi, ki so jih v domačem kraju Musile di Piave, kamor so se ponoči vračali, vsi dobro poznali. Vsi so že hodili v službo in si služili lasten kruh. »Giovannija sem videla v soboto, pred službo mi je prišel voščiti za 90. rojstni dan. Srce mi je raztrgalo na tisoče kosov, še vedno ne morem dojeti, kaj se je zgodilo,« je za časnik povedala njegova babica. Giorgio, ki je v bolnišnici ostala na opazovanju, so včeraj obiskali številni prijatelji, vsi po vrsti s solznimi očmi in sključenimi rameni, na katere je pritiskala teža dogodka. Bili so redkobesedni. 

Facebook/Giovanni Mattiuzzo
Giovanni Mattiuzzo

Grozi mu dolgotrajna zaporna kazen

26-letnega povzročitelja so včeraj aretirali, zvečer pa so ga že zaslišali. Policiji naj bi ga zaradi nevarne vožnje le nekaj trenutkov pred tragedijo prijavil drug udeleženec v prometu, a se je to izkazalo za prepozno. V Italiji prebiva od leta 2012 in je zdaj v hišnem priporu. Grozijo mu hude obtožbe večkratnega umora iz malomarnosti in pobega s kraja nesreče.