Tragedija pri Jesolu

Pet mladih z avtom v kanal: štirje mrtvi, ena preživela

G.G.
14. 7. 2019, 17.08
Posodobljeno: 14. 7. 2019, 20.29
Deli članek:

Noči iz petka na soboto in iz sobote na nedeljo so najbolj nevarne na regionalnih cestah. To pot se je tragedija pripetila v Jesolu, turističnem kraju v Beneški laguni.

Vigili del Fouco
Tako so gasilci izvlekli avto iz kanala.

Prve informacije so govorile o 22-letnem vozniku osebnega avtomobila, ki je v noči na nedeljo izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s ceste. Avto je končal v obcestnem kanalu. Izkazalo se je, da je za nesrečo kriv 26-letni romunski državljan, ki je zapeljal na nasprotno stran ceste in oplazil avto 22-letnika. Ta se je poskušal umakniti, po trku pa ga je odneslo v kanal. Policisti so že prijeli romunskega državljana, ki je po nesreči zbežal.

Prvi so bili na kraju nesreče tuji turisti, poroča Corriere della Sera. Na vse moči so si prizadevali, da bi rešili mlade ljudi, ki so bili ujeti v avtu. Na breg jim je uspelo zvleči mladenko in tri mladeniče. Nudili so jim prvo pomoč, rešili življenje 22-letnici, z oživljanjem fantov pa so nadaljevali reševalci, ki so kmalu prišli na kraj nesreče. Žal jim niso mogli pomagati.

Medtem so gasilci s pomočjo žerjava potegnili avto iz vode, v katerem je bila še ena oseba, še eno mlado življenje, ki je ugasnilo.

Corriere delle Serra še dodaja, da so umrli stari 22 ali 23 let. Vsi štirje, voznik Riccardo in sopotniki Leonardo, Giovanni in Eleonora, so bili doma iz mesta San Dona di Piave.