Nesreča na Bavarskem

Zabava s tragičnim koncem: 10-letnik in 13-letnica umrla pod traktorjem

R.T.
14. 7. 2019, 13.17
Posodobljeno: 14. 7. 2019, 13.26
Deli članek:

V soboto zvečer se je avanturistična vožnja s traktorjem končala tragično za 10-letnega fanta in 13-letno dekle iz Predarlskega.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V večernih urah so se štirje najstniki odločili za tvegano zabavo na območju Allgäua na Bavarskem. 13-letnik je sedel za volan traktorja, preostali trije, stari 10, 12 in 13 let, pa so skočili v t.i. traktorski plato oziroma transportni zabojnik, ki je bil nastavljen na prednjem delu traktorja.

13-letnik je zapeljal po travniku, zaradi nagnjenega terena pa sta v nekem trenutku otroka padla iz zabojnika. 13-letnik za volanom ni uspel dovolj hitro reagirati in traktor je zapeljal čez nesrečna otroka, poroča Kronenzeitung.

Reševalci so jima poskušali pomagati, a poškodbe so bile prehude. Oba sta umrla. 13-letnik, ki je vozil, in 12-letno dekle, ki ni padlo iz zabojnika, sta doživela hud šok, tako kot starši umrlih otrok. Vsem so ponudili psihološko pomoč.

Čigav je bil traktor, kako so otroci prišli do ključev, to so vprašanja, na katere bodo poskušali policisti še odgovoriti.